середу, 16 березня 2016 р.




Затверджено план заходів щодо вивчення англійської мови 

Затверджено план заходів щодо вивчення англійської мовиКабінет Міністрів України ініціює проведення перепідготовки учителів англійської мови в загальноосвітніх навчальних закладах.
«Для забезпечення якісного процесу викладання англійської мови як у загальноосвітніх навчальних закладах, так і вищих навчальних закладах, необхідне оновлення особистого складу вчителів/викладачів англійської мови як іноземної, що мають достатній рівень володіння англійської для викладання (рівень В2 і вище) та знайомі з сучасними методиками викладання англійської мови», —йдеться у повідомленні прес-служби МОН України.
Нині існує нагальна потреба оновити систему методичної підготовки майбутнього вчителя, що передбачає, насамперед, розроблення нових стандартів для всіх рівнів вищої освіти. Постійно мають проводитися моніторинги рівня навченості учнів, що дасть змогу вчасно виявити прогалини в системі навчання, скорегувати навчально-виховний процес і переглянути навчальні матеріали.
Нині в Україні вчителі проходять курси підвищення кваліфікації один раз на п’ять років, тоді як світова практика розвинених країн рекомендує два-три рази на рік. Програми з підвищення кваліфікації є застарілими, вичитуються не в повному обсязі та не мають достатнього мовного компоненту, який би підвищував/перевіряв рівень володіння іноземною мовою вчителя певної категорії.
План заходів, запропонований КМУ, зорієнтований на вирішення таких основних завдань:
-          модернізація системи підготовки педагогічних працівників
-          удосконалення системи післядипломної освіти
-          запровадження міжнародних стандартів оцінювання учнів і вчителів
-          поглиблення міжнародного співробітництва у сфері новітніх педагогічних технологій
-          ознайомлення з англомовними дистанційними (онлайн) ресурсами для учнів і вчителів, а також їх популяризація на регіональному рівні
-          створення англомовного середовища завдяки запровадженню освітніх теле- та радіопрограм, організація та проведення літніх мовних таборів, курсів тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар